Három borsodi momentumos országgyűlési képviselőjelöltet is bejelentettek

Megosztás

Vasárnap a Momentum Mozgalom három országgyűlési képviselőjelöltet is bejelentett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A párt mottójához illően ( “Új arcok, új Magyarország” ) viszonylag fiatal és friss arcokat indítottak színeikben Borsod 3, 6 és 7-es körzetében is. A jelöltek rövid bemutatkozását a Facebook oldalukon is megtekinthetik.

Kovács József, Borsod 3 jelöltje:

Meg akarjuk haladni a jobb- és baloldali felosztást és mind a mostani, mind a korábbi kormányok hibáiból tanulva egy olyan országot létrehozni, amely igazságos, korrupciómentes és a nép javát szolgálja.
Képviselőként elsődleges célom a helyi gyerekek és fiatalok jobb oktatáshoz és biztos munkahelyekhez juttatása, a szociális háló megerősítése, valamint az elszegényedett települések segítése lesz. Ehhez kérem a támogatásotokat.

Kovács József, Borsod 3

Pelek Dávid, Borsod 6 jelöltje:

Tisztában vagyok vele, hogy nem teljesen ugyanazok a problémái a Hernád-völgyében, Tiszaújvárosban, Tokajban, Szerencsen vagy a Taktaközben élőknek. Van azonban, ami összeköti őket: mindannyian egy olyan országot szeretnének, ahol a keményen elvégzett munkájukat megbecsülik és tisztes fizetést kapnak érte; ahol tudnak egyről a kettőre jutni. Ahol az egészségügy hozzáférhető, a várólisták nem kilométer hosszúságúak, és az orvosi ellátás a lehető legközelebb van megoldva. Egy olyan országot, ami minőségi oktatást nyújt, csökkenti a társadalmi egyenlőtlenségeket és a fiatalokat képes itthon tartani, mert a szülőföldjükön, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is tudnak boldogulni.

Pelek Dávid, Borsod 6

Szépvölgyi Gergő, Borsod 7 jelöltje:


Képviselői célom a mélyszegénységben élők helyzetének javítása, mérséklése nemzetiségi hovatartozástól függetlenül, az időskorúak védelmezése a társadalmi-gazdasági kitettségük mérséklése. A családok kiterjesztett támogatása, az oktatás intézményrendszerének és színvonalának javítása. Helyi- és térségi gazdasági aktivitás bővítése, közösségi tudásmegosztás és -gazdálkodás, helyi közösségek – helyi termelők – helyi termékek támogatása és létrehozása. A lakossági ingatlanok energetikai hatékonyságának fejlesztése, az energiaszegénység mérséklése, valamint a levegőtisztaság-védelmi intézkedések bevezetése.

Kapcsolódó cikkek